Δ. Κουτσούμπας: Βαθιές οι διαφορές του ΚΚΕ με ΛΑΕ και ΣΥΡΙΖΑ

0
13

Είναι βαθιά η διαφορά πολιτικών θέσεων και απόψεων του ΚΚΕ, και με τη Λαϊκή Ενότητα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όπως δήλωσε, «εμείς στο ΚΚΕ μιλάμε για άλλες συνθήκες, με τον λαό στην εξουσία. Στόχος μας είναι η σοσιαλιστική κοινωνία».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι οι θέσεις του ΚΚΕ είναι τεκμηριωμένες, ανεξάρτητα από το αν κάποιος διαφωνεί στην οικονομική τους θεώρηση.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ τόνισε ότι πρέπει η ίδια η Κομισιόν να αναλάβει την ευθύνη επίλυσης του προβλήματος.

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά η κατάσταση αυτή φορτίζει την Ελλάδα και δεν υπάρχει και οικονομικά δυνατότητα (…) Το μεταναστευτικό είναι σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί άμεσα, αλλά με μακροπρόθεσμη προοπτική» υπογράμμισε και χαρακτήρισε επικίνδυνη την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τα θαλάσσια σύνορα.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι υπάρχει η αντικειμενική βάση για να υπάρξει μεγάλος συνασπισμός ή ένας συνασπισμός του πρώτου με μικρότερα κόμματα.

Όπως είπε, αν και υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. «Αλλά στα στρατηγικά ζητήματα είναι στην ίδια κατεύθυνση», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας και κατέληξε: «Όσο πιο δυνατό το ΚΚΕ, τόσο καλύτερα για τη χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here