Δ. Μάρδας για ΣτΕ: Λύση που να «σηκώνει» ο προϋπολογισμός

0
8

Ζητήματα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας έθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές των συντάξεων υπογραμμίζοντας πάντως ότι είναι πάγια αρχή να εφαρμόζονται οι αποφάσεις των δικαστηρίων και διαβεβαίωσε ότι γίνεται επεξεργασία λύσεων έτσι ώστε το κόστος της λύσης να το «σηκώνει» ο προϋπολογισμός.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι επιδιώκεται η εφαρμογή των αποφάσεων στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας. «Δεν είναι η πρώτη περίπτωση που αντιμετωπίζουμε… Επεξεργαζόμαστε κάποιες λύσεις, έτσι ώστε το κόστος της λύσης το οποίο θα βρεθεί να είναι τέτοιο, ώστε να μπορέσει να το «σηκώσει» ο προϋπολογισμός της χώρας…» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Πρόσθεσε πως «οι αποφάσεις των δικαστηρίων χρειάζονται προσεκτική μελέτη, διότι σε ορισμένα σημεία αφήνουν κάποια κενά. Οπότε, σύμφωνα με αυτά τα οποία βλέπουμε και με την ακρίβεια των όσων γράφονται, διαμορφώνονται οι πολιτικές, έχοντας υπόψη τους περιορισμούς και τα δεδομένα του προϋπολογισμού. Όσον αφορά στους πανεπιστημιακούς, γνωρίζουμε ότι αν εφαρμοστεί πλήρως η απόφαση, αυτή θα έχει ένα βάρος της τάξης των 54 εκατομμύρια ευρώ… Για την χθεσινή απόφαση του ΣτΕ δεν έχουμε ακόμα εικόνα του κόστους».

Αναφορικά με τους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουνίου σημείωσε πως «τους μισθούς και τις συντάξεις, με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, τα καλύπτουμε».
Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους σημείωσε: «Εκείνο το οποίο επιδιώκουμε είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία το ταχύτερο δυνατόν, όχι γιατί υπάρχουν κάποιες πιέσεις στον προϋπολογισμό. Το ζητούμενο είναι ότι πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, διότι η αγορά βιώνει μια αβεβαιότητα που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο προϋπολογισμός τα καταφέρνει, όπως βλέπετε μέχρι τώρα…».

Πηγή: marketnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here