Ντάισελμπλουμ: Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η εμπιστοσύνη χάθηκε εντελώς

0
8

Την άποψή του ότι η εμπιστοσύνη χάθηκε εντελώς, κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στο CNBC.

«Ως εκ τούτου αυτό που θέλουμε τώρα είναι μία σοβαρή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις με σοβαρότητα και θα επιτύχει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης, κάτι που θεωρώ ότι είναι το βασικό σημείο… Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, των παραγωγών, των επενδυτών, αυτό είναι το κλειδί», πρόσθεσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος του  Eurogroup, υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήθελε «να απορρίψει όλα τα θεμελιώδη δεδομένα της Ευρωζώνης. Αυτό δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να γίνει δεκτό», σημείωσε.

«Στο τέλος η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε ότι θέλει να μείνει στην Ευρωζώνη, ότι θα δεχθεί ορισμένα βασικά σημεία και ότι θα δεσμευθεί στην εφαρμογή ενός συγκεκριμένου προγράμματος. Εάν, τώρα, με ρωτάτε εάν η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει, νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμη για να απαντήσω θετικά, θα χρειαστεί χρόνος», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εκτίμησε ότι εάν ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νικητής των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και θα προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Βιώσαμε ορισμένες πολύ δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες ήταν για μένα το να σηκώσω το τηλέφωνο και να μιλήσω απευθείας μαζί του. Αυτό είχε τελικά θετικό αποτέλεσμα και πιστεύω ότι μπορεί να φέρει σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις. Βέβαια όλα εξαρτώνται από τους Έλληνες ψηφοφόρους και το κατά πόσο θα του δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here