Ντάισελμπλουμ: Συμφωνία μέσα σε δύο εβδομάδες

0
11

 

Σε δύο εβδομάδες θα πρέπει να υπάρχει μια συμφωνία με την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε νέα συνέντευξή του, αυτήν τη φορά στον ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ συναντήθηκε χθες στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι αποκλείεται διαγραφή του χρέους και σημείωσε: «Έχουμε ακόμη να συμφωνήσουμε σε μια σειρά από πρόσθετα μέτρα. Αυτό από νομική άποψη φαίνεται πως εξακολουθεί να είναι αρκετά περίπλοκο. Αυτό που μπορούμε να κάουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε επιπλέον χρόνο για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους«.

Ερωτηθείς για το πότε θα λάβει χώρα το επόμενο, κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα, ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε πως «είναι πολύ νωρίς για να ορισθεί η ακριβής ημερομηνία σύγκλησης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης» και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν ακόμη νομικά και πολιτικά ζητήματα που απομένουν να διευθετηθούν. Δεν έχω κάποια προθεσμία, αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει μια αίσθηση κατεπείγοντος που μοιραζόμαστε όλοι. Πρέπει επομένως να δούμε εάν το Eurogroup θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο αυτήν που ακολουθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here