Ντάισελμπλουμ: Δύσκολη η βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση

0
7

 

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη με έναν αξιόπιστο τρόπο, υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο Ολλανδός επικεφαλής των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι, η Ελλάδα καλείται να ψηφίσει άμεσα τα μέτρα, ενώ για το νέο πρόγραμμα εκτιμά ότι θα χρειαστούν περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Όπως εξήγησε, το Eurogroup απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της εμπιστοσύνης, σε σχέση με το δημοψήφισμα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

«Πάντοτε προσπαθούσα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, με αξιόπιστο τρόπο» συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «μέχρι την Τετάρτη θέλω να ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει υποβάλει στη Βουλή και θα έχει εγκρίνει το συνολικό πακέτο το οποίο συμφωνήθηκε».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «αν αυτό γίνει επιτυχώς, οι θεσμοί θα μας ενημερώσουν, θα έχουμε μια τηλεδιάσκεψη αποτίμησης της διαδικασίας και αυτό θα είναι το σινιάλο ώστε οι υπουργοί να πάνε στα εθνικά κοινοβούλια».

«Εκτιμώ ότι τέσσερις εβδομάδες θα χρειαστούν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες» επισήμανε, αναφερόμενος στο ζήτημα του νέου προγράμματος βοήθειας.

«Συζητήσαμε σύντομα τις δυνατότητες μιας χρηματοδότησης – γέφυρας και ποια βήματα θα πρέπει να γίνουν τις επόμενες μέρες σε σχέση με την Ελλάδα» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι ο χρόνος πιέζει.

«Πρέπει να ενδυναμώσουμε τη νομισματική ένωση» κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι η βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της εν αναμονή ενός τρίτου πακέτου διεθνούς βοήθειας είναι ένα «πολύ περίπλοκο» θέμα και ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση για αυτό.

Το θέμα είναι «πολύ περίπλοκο» και «δεν έχουμε ακόμη βρει το κλειδί» σχολίασε ο Γ. Ντάισελμπλουμ κάνοντας λόγο για οικονομικές, τεχνικές, δημοσιονομικές και πολιτικές δυσκολίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here