Ντάιζελμπλουμ: Η Ελλάδα σε κατάσταση χρεοκοπίας

0
6

Πολύ αυστηρή γλώσσα απέναντι στην κυβέρνηση χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις και τη νέα πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

«Η Ελλάδα θα είναι σε χρεοκοπία το πρωί της Τετάρτης, αυτό δεν μπορεί να αλλάξει», είπε. «Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι η πολιτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης που μας οδήγησε σε αυτή την ατυχή κατάσταση. Έχουμε κι άλλη τηλεδιάσκεψη αύριο, για το νέο πρόγραμμα, αλλά με την πολιτική θέση που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ δύσκολο να έχουμε εποικοδομητικές συζητήσεις».

 

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Eurogroup αναφέρθηκε στους  λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε το αίτημα παράτασης του προηγούμενου μνημονίου. «Το συζητήσαμε, αλλά έπρεπε να πάμε πίσω στο συμπέρασμα που καταλήξαμε το περασμένο Σάββατο, ότι μία επέκταση του παλιού προγράμματος απλά δεν είναι δυνατή. Τώρα επίσης δεν είναι δυνατή για πρακτικούς λόγους. Εκπνέει σε μερικές ώρες αλλά επίσης πολιτικά η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, δεν υπάρχει νέο έδαφος. Έχουμε περάσει αυτό το σημείο, ήρθε πολύ αργά για πολλούς λόγους».

Και συνέχισε σε πιο σκληρό ύφος: «Υπάρχει μία διαδικασία που πρέπει να γίνει, οι Θεσμοί πρέπει πάλι να κάνουν πολλή δουλειά σε αυτό και στο μεταξύ η κατάσταση στην Ελλάδα, στην ελληνική οικονομία, τις ελληνικές τράπεζες, έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο δυστυχώς. Οπότε είναι ένας δύσκολος δρόμος για να εξετάσουμε».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here