Νταλάρα: Οι Έλληνες ηγέτες να αναλάβουν τον έλεγχο της μοίρας τους

0
6

 

Την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, καθώς διαχρονικά οι κυβερνήσεις του τόπου λειτουργούσαν ως εργοδότες, μεγεθύνοντας τον κρατικό τομέα τόνισε μιλώντας σε διεθνές νομικό συνέδριο στην Αθήνα ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης οι Έλληνες ηγέτες να αναλάβουν τον έλεγχο της μοίρας τους και να βάλουν στην άκρη τις όποιες πολιτικές τους διαφορές.

Όπως ανέφερε η παρατεταμένη κρίση της ελληνικής οικονομίας αποδίδεται μεταξύ άλλων και στον μη σωστό σχεδιασμό του προγράμματος προσαρμογής αλλά και στις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, με αιχμή την έλλειψη μεταρρυθμίσεων. Το «φάρμακο» πρέπει να αλλάξει, καθώς όσο υπάρχει ύφεση, δεν μπορεί να επιτυγχάνεται πλεόνασμα, πρόσθεσε.

Σε αναδρομή του στο ξεκίνημα της κρίσης είπε ότι τα προβλήματα έχουν τη ρίζα τους στη δομή της ελληνικής οικονομίας και στις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι το ευρωπαϊκό πρόβλημα χρέους θα είχε επιλυθεί, αν δεν υπήρχε η διεθνής οικονομική κρίση.
Αναφορικά με τον ρόλο του ΔΝΤ, ανέφερε ότι στην αρχή της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους η ευρωζώνη ήθελε να λύσει το πρόβλημα μόνη της. Το συγκριτικό όμως πλεονέκτημα του ΔΝΤ είναι ότι δεν έχει πολιτικές δυσκολίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here