Δαμασκός: Τουλάχιστον 28 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς

 

Τουλάχιστον 28 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν την Κυριακή από τους βομβαρδισμούς ενός προπυργίου των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Είκοσι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και δεκάδες τραυματίστηκαν από αεροπορικές επιδρομές εναντίον της πόλης Ντούμα στην ανατολική Γούτα και από πυραύλους που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του καθεστώτος στην Ντούμα και τη Σάκμπα», είπε εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιον, ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος, γιατί πολλοί τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. «Μία από τις επιδρομές έπληξε μια θέση κοντά σε ένα σχολείο στην Ντούμα, σκοτώνοντας τη διευθύντρια», πρόσθεσε.

Φωτογραφίες και βίντεο που ανήρτησε στο Facebook μια ομάδα μαχητών της Ντούμα δείχνουν πολλά βαριά τραυματισμένα παιδιά να μεταφέρονται από διασώστες.

Επιδρομές πραγματοποιήθηκαν επίσης την Κυριακή στη Χαμουρίγια στην ανατολική Γούτα, χωρίς θύματα, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Η Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών που βρίσκεται στην ανατολική Γούτα, ανατολικά της Δαμασκού, αποτελεί συχνά στόχο επιδρομών της συριακής ή ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι αντάρτες εκτοξεύουν και αυτοί από την πλευρά τους από την πόλη όλμους εναντίον της συριακής πρωτεύουσας.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως «τρομοκρατικές ομάδες» εξαπέλυσαν πυρά όλμων εναντίον οικιστικών συνοικιών της Δαμασκού, «σκοτώνοντας ένα παιδί και τραυματίζοντας τρία άτομα».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*