Νταβούτογλου: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την Ελλάδα

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση και ό,τι χρειάζεται στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου», δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε ότι η Τουρκία επιθυμεί μία «ισχυρή η Ελλάδα» και είναι θετική σε κάθε είδους πρόταση συνεργασίας, προκειμένου όπως είπε, «να γίνει θάλασσα ειρήνης το Αιγαίο και να λυθεί το Κυπριακό».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα μεταβεί στην Ελλάδα για την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας, ώστε να συζητηθούν τα βήματα που μπορούν να κάνουν από κοινού οι δύο χώρες απέναντι στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

Οι δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου έρχονται μία ημέρα μετά την «πρόταση» του βουλευτή του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Ερτουγρούλ Κιουρκτσού να αναλάβει η Τουρκία το χρέος ύψους 1,6 δισ. ευρώ της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Έτσι θα κερδίσει τη φιλία του ελληνικού λαού και τη δυνατότητα να μετατραπεί το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης. Η Τουρκία κατά το έτος 2013 προχώρησε σε βοήθεια προς διεθνείς οργανισμούς ύψους 1,9 δισ. δολαρίων. Οι πηγές της Τουρκίας είναι αρκετές για τη βοήθεια αυτή προς την Ελλάδα. Μπορεί επίσης να παράσχει τη στήριξη αυτή προς την Ελλάδα και υπό μορφή δανείου με μηδενικό επιτόκιο», υποστήριξε ο κ. Κιουρκτσού.

 

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*