Νταβούτογλου: Ο Πούτιν αναπολεί τις ημέρες του στην KGB

0
2
Turkey's Foreign Minister Ahmet Davutoglu addresses the media in Erzurum, eastern Turkey, January 8, 2011. REUTERS/Umit Bektas (TURKEY - Tags: POLITICS)

 

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σε σκληρό τόνο στις τελευταίες δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μάλλον αναπολεί τις ημέρες του στην KGB. Αλλά η KGB έχει χαθεί εδώ και καιρό. Η εποχή της σοβιετικής προπαγάνδας είναι παρελθόν. Με κάθε δήλωση που κάνει, ο κόσμος γελάει σαρκαστικά. Δεν μπορούμε να τον πάρουμε σοβαρά», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο.

Παράλληλα ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «οι δηλώσεις του Πούτιν δεν ταιριάζουν στη φύση του σύγχρονου κόσμου ή των ρωσοτουρκικών σχέσεων. Οπότε, αντί να απαντήσω στις δηλώσεις του με τον ίδιο τρόπο, απλά χαμογελάω. Το να πάρω σοβαρά τις δηλώσεις του θα ήταν προσβολή» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νταβούτογλου συνεχίζοντας την σκληρή τους επίθεση εναντίον του Ρώσου Προέδρου είπε «ήδη έχω πει ότι οι κατηγορίες του είναι προϊόν σοβιετικής προπαγάνδας. Όταν κοιτάζω τον Πούτιν, δεν βλέπω τη Ρωσία που ως χώρα ξεπέρασε τον Ψυχρό Πόλεμο και έγινε μία ώριμη δημοκρατία. Βλέπω μία παλιά σοβιετική λογική που μιλά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here