«ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ…Μία εικόνα χίλιες λέξεις» – Έκθεση φωτογραφίας από τις 29 Φεβρουαρίου σε σταθμούς του μετρό

 

Σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα για το τι συνέβη κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής στη χώρα μας θα αναδειχθούν μέσα από την έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» και θα προβληθούν σε εννέα σταθμούς του μετρό.

Η έκθεση με τον τίτλο «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ…..Μία Εικόνα Χίλιες Λέξεις», θέλει να καταδείξει σε όλους μας μέσα από την αναδρομή στο χρόνο, τί συνέβη κατά τη μαύρη περίοδο της γερμανικής κατοχής στη χώρα μας. Θέλει να αναδείξει την πείνα, τις μαζικές δολοφονικές εκτελέσεις, τις καταστροφές και τα δεινά τα οποία πέρασε ο Ελληνικός λαός.

«Είναι μία έκθεση τιμής και σεβασμού στη μνήμη του δικού μας παππού, της δικής μας γιαγιάς, του δικού μας πατέρα, μάνας, αδελφού, συγγενή. Του δικού μας γνωστού και άγνωστου Έλληνα, της γνωστής και άγνωστης Ελληνίδας που μαρτύρησαν για τον αέρα της λευτεριάς» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση .

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σε ειδική τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο στις 29 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:30 μ.μ, από τον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, κομμάτων, ξένων πρεσβειών καθώς επίσης άλλων οργανισμών και φορέων.

Μάλιστα, στην τελετή των εγκαινίων θα δώσει το παρόν η επιζήσασα της γερμανικής θηριωδίας Αναστασία Α. Βογιατζή, η οποία, ως νήπιο εκείνη την εποχή απαθανατίζεται σε φωτογραφία που περιλαμβάνεται στην έκθεση, να αποστρέφει το βλέμμα της σε γερμανό στρατιώτη ο οποίος την προσεγγίζει.

Το φωτογραφικό υλικό της, θα εκτεθεί στο Ζάππειο Μέγαρο και σε εννέα σταθμούς του Μετρό της Αθήνας (Ελληνικό, ‘Αγιος Δημήτριος, Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Εθνική Άμυνα, Αγία Παρασκευή, ‘Αγιος Αντώνιος, Περιστέρι, Αιγάλεω), έως τις 3 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η διοίκηση του Ομίλου ΟΑΣΑ Α.Ε. εντάσσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για τη σύνδεση των ΜΜΜ της Αθήνας με τον πολιτισμό, στηρίζοντάς την και παραχωρώντας τους παραπάνω σταθμούς του μετρό.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*