Δε βλέπουν ότι με το δημοψήφισμα παίζουν το παιχνίδ του Σόιμπλε;

2
10
Germany's Finance Minister Wolfgang Schaeuble smiles during a news conference before a seminar organized by the Konrad Adenauer Foundation, linked to Germany's Chancellor Angela Merkel's Christian Democrats (CDU), in Santiago de Compostela April 30, 2012. REUTERS/Miguel Vidal (SPAIN - Tags: POLITICS HEADSHOT)

Ακούω ξανά και ξανά κορυφαίους υπουργούς να μιλούν για δημοψήφισμα, στην περίπτωση που οι δανειστές δε συναινέσουν σε έντιμο συμβιβασμό, και αναρωτιέμαι: θεωρούν ότι τους τρομάζουν ή πιστεύουν ότι πασάρουν στον λαό την ευθύνη της απόφασης και οι ίδιοι ξεμπερδεύουν;

Άκουσα, μάλιστα, τον Πάνο Σκουρλέτη να δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα πάρει θέση στο δημοψήφισμα, δεν θα είναι «Πόντιος Πιλάτος», και σκέφτομαι ότι μάλλον δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό ίσως αποτελέσει το μεγαλύτερο δώρο για όσους δε θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ.

Εξηγούμαι: «πατέρας» της ιδέας του δημοψηφίσματος, ήδη από το 2011, είναι ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε -ο σφοδρότερος πολέμιος της παραμονής μας στην Ευρωζώνη. Και μόνο αυτή η γνώση θα αρκούσε κανονικά για να δυσφημίσει πλήρως το δημοψήφισμα.

Αλλά πέραν αυτού, δημοψήφισμα θα γίνει -όπως λέει η κυβέρνηση- αν οι δανειστές εμμείνουν σε αξιώσεις, που ανατρέπουν τις προεκλογικές διακηρύξεις της. Τότε, λοιπόν, θα πει ανοιχτά στο λαό ποια είναι η θέση της.
Αφού η προτεινόμενη συμφωνία θα είναι κακή, προφανώς, θα προτείνει στον λαό να την απορρίψει, ελπίζοντας (;) ότι μετά οι δανειστές θα υποχωρήσουν.

Και αν δεν υποχωρήσουν -πράγμα περίπου βέβαιο- τι θα συμβεί;
Θα εκδιωχθούμε από το ευρώ με απόφαση των ίδιων των Ελλήνων...

Μα δεν αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση ότι έτσι υπηρετούν τη στρατηγική του Σόιμπλε;
Δεν καταλαβαίνουν ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι δικό του όπλο για να βγούμε από το ευρώ και όχι δικό μας για να παραμείνουμε;

Η δική μου γνώμη είναι ότι η λέξη «δημοψήφισμα» θα έπρεπε να είναι απαγορευμένη για τον πολιτικό κόσμο. Διότι ένας τόσο ταλαιπωρημένος λαός μπορεί να ψηφίσει «όχι στα σκληρά μέτρα» και, στη συνέχεια, να αντιληφθεί ότι έχει ήδη πει «όχι στο ευρώ».

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η δική μου γνώμη αντίθετα είναι ότι ο Γερμανός υποστηρίζει το δημοψήφισμα για να αντιδράσουμε και να μην το κάνουμε…

    Για να δούμε αν σε τυχόν ερώτηση Λιτότητα ή όχι θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια στάση;

  2. Φίλε μου & Συμπατριώτη μου, είναι δυνατόν να θεωρείς ότι το Δημοψήφισμα, στο οποίο θα πούμε την Αλήθεια μας ότι ΔΕ θέλουμε ως λαός Αντι-λαϊκά μέτρα από οποιονδήποτε στην ΕΕ θα είναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, γιατί θα βγούμε έτσι απ΄το Ευρώ;;;;; ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ να ζήσουμε Μόνοι μας κι Ελεύθεροι απ’τα Δάνεια τους κ τα τραπεζικά χρέη που μας έφτιαξαν!!! Είναι Δυνατόν να θες να μείνουμε στο Ευρώ κ να μας Υποδουλώσουν με απάνθρωπα Μέτρα;;;; Πώς γίνεται να ΜΗ θες το Δημοψήφισμα;;;; Αυτό είναι η Απόλυτη μορφή Δημοκρατίας κι Ελευθερίας μας ως λαού, γιατί να Φοβηθούμε οποιονδήποτε;;;; Εάν το κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτό το Δημοψήφισμα, εγώ θα τους ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ!!! Εννοείται ότι πρέπει να αποδειχθούν κι οι δικοί μας πολιτικοί ΣΩΣΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ κ να μη μας οδηγήσουν σε Αβέβαια κατεύθυνση, αλλά να Ξέρουμε τί θα γίνει… Σωφρόνης από Κοζάνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here