Δέκα βουλευτές από το Ποτάμι ρωτούν για τα προβλήματα στο ΕΣΥ

1
14

 

Επίκαιρη επερώτηση για τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας, 10 βουλευτές του Ποταμιού.

Στην επερώτηση τους, οι βουλευτές τονίζουν την ανάγκη επίλυσης των συσσωρευμένων προβλημάτων στο χώρο της υγείας, μέσα από μία ουσιαστική και εκ βάθρων μεταρρύθμιση

Παράλληλα, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της για τεκτονικές αλλαγές στο ΕΣΥ, φαίνεται ότι συνεχίζει την ίδια αναποτελεσματική πολιτική των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ».

«Τα πρώτα δείγματα που έχει δώσει μετά από 100 και πλέον ημέρες διακυβέρνησης θυμίζουν όλο και περισσότερο τους προκατόχους της. Κομματικοί διορισμοί στις Υ.ΠΕ και στα Νοσοκομεία, καμία ουσιαστική πρόοδος στο πεδίο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, διαχείριση και όχι επίλυση προβλημάτων, εξάντληση των αποθεματικών των νοσοκομείων μέσω ΠΝΠ» είναι η πολιτική που εφαρμόζει», υποστηρίζουν οι βουλευτές.

Τέλος, επαναφέρουν τη δέσμη προτάσεων που έχει καταθέσει το Ποτάμι, «για αναδιοργάνωση του ΕΣΥ στη βάση ενός Υγειονομικού χάρτη πραγματικών αναγκών και με διαφανή λειτουργία του συστήματος προμηθειών».

Την επερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, Κατερίνα Μάρκου, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Κυριάκος Χαρακίδης, Χάρης Θεοχάρης, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Χριστίνα Ταχιάου, Γρηγόρης Ψαριανός, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου και Γιώργος Μαυρωτάς.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο k. θεοδωράκης k τα μελoι του να συνεχίσουν να παίζουν το ρολο που τους έφερε στη βουλή k να μην ενδιαφέρονται για την υγεία του Λαου. Ο Λαός τους έχει πάρει χαμπάρι να ευχαριστούν τα ΜΜΕ που τους προώθησαν με το ζόρι στα φτωχά μυαλά k πήραν τα 5%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here