Δεκτοί οι τρανσέξουαλ αθλητές χωρίς αλλαγή φύλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες

0
51

 

Νέα ήθη στους Ολυμπιακούς αγώνες, αφού σύμφωνα με νέα οδηγία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής οι τρανσέξουαλ αθλητές θα μπορούν πλέον να παίρνουν μέρος στη μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη, χωρίς να έχουν κάνει απαραίτητα εγχείρηση γεννητικών οργάνων.

Σύμφωνα με την οδηγία αυτή, οι άνδρες (πρώην γυναίκες) θα μπορούν να λάβουν μέρος κανονικά στην κατηγορία των ανδρών, χωρίς περιορισμούς. Αντίθετα, οι γυναίκες (πρώην άνδρες) θα πρέπει προηγουμένως να υποστούν θεραπεία με ορμόνες και να αποδείξουν ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης τους είναι κάτω από 10 nanomoles ανά λίτρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας αθλητής δε θα μπορεί να αλλάξει κατηγορία φύλου για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Το μόνο που μένει πλέον να δούμε είναι να η απόφαση αυτή θα ισχύσει από τους Ολυμπιακούς του Ρίο, το φετινό καλοκαίρι.

Το ζήτημα των τρανσέξουαλ αθλητών ήρθε στο προσκήνιο το περασμένο έτος, μετά την απόφαση του Ολυμπιονίκη στο δέκαθλο Bruce Jenner να αλλάξει φύλο, με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές να εγκρίνονται από την ΔΟΕ τον Νοέμβριο, μετά από σχετική συμφωνία και με ιατρικούς εμπειρογνώμονες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here