Δεμένα όλα τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ

0
9

Δεμένα παραμένουν όλα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών και των οικογενειών τους, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχόμενη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές».

Η απεργία ξεκίνησε στις 6.00 το πρωί της Δευτέρας και η ΠΝΟ κάλεσε ειδικά τις εταιρείες των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες, να το έχουν κάνει μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here