«Δεν είμαι ρατσιστής»

0
5

 

Το όπλο που έφερε στο αυτοκίνητο ο Αφροαμερικανός Φιλάντο Καστίλε ήταν η αφορμή να τον πυροβολήσει ο Τζερόνιμο Γιάνεζ στη διάρκεια τροχαίου ελέγχου και όχι το γεγονός πως ήταν Αφροαμερικανός. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του αστυνομικού που εμπλέκεται στη δολοφονία του Αφροαμερικανού στα Φάλκον Χάιτς της Μινεσότα,στους New York Times, ο αστυνομικός «αντέδρασε στην παρουσία ενός πιστολιού» όταν πυροβόλησε τον Φιλάντο Καστίλε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι ο αστυνομικός άνοιξε πυρ δεν είχε καμία σχέση με ρατσιστικά κίνητρα, «είχε απολύτως σχέση με την παρουσία αυτού του όπλου».

Όπως ωστόσο είπε η σύντροφος του Καστίλε που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο τη στιγμή της δολοφονίας του, ο Καστίλε προειδοποίησε τον αστυνομικό ότι έφερε όπλο μέσα στο όχημα καθώς είχε άδεια οπλοφορίας και έσκυψε για να βγάλει άδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα.

Είχε «άλλους λόγους από την παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να σταματήσει το αυτοκίνητο», σημείωσε επίσης ο Κέλι, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους.

Ο Φιλάντο Καστίλε «δεν ακολουθούσε τις οδηγίες του αστυνομικού», πρόσθεσε μόνον ο δικηγόρος του αστυνομικού, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here