Νεφελούδης: Δεν κάνουμε βήμα πίσω στις ομαδικές απολύσεις…

0
3

 

«Είναι κορωνίδα της πολιτικής μας η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων… Δίκαιη ανάπτυξη χωρίς ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και χωρίς εργασιακή ισορροπία δεν μπορεί να υπάρξει» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» ο κ. Νεφελούδης τόνισε πως πρέπει «να βάλουμε ξανά το νερό στο αυλάκι και να συζητήσουμε μαζί, κυβέρνηση και συνδικάτα, για την προστασία των εργασιακών σχέσεων… Όχι μόνο δεν πιέζουμε σε τίποτα τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, αλλά ίσα – ίσα θα βρουν ένα σύμμαχο για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων σε ένα καθεστώς ρύθμισης… Για εμάς είναι κορωνίδα της πολιτικής μας η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, για παράδειγμα. Δεν κάνουμε βήμα πίσω στις ομαδικές απολύσεις…» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο είπε, πως «ο συνδικαλιστικός νόμος 1264 του 1982, προφανώς και θέλει επικαιροποιήσεις, αλλά αυτές δεν μπορούν να περιλάβουν περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, σε καμία περίπτωση… Είναι μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με έντονα ιδεολογικά χαρακτηριστικά…» κατέληξε ο κ. Νεφελούδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here