Δεν στηρίζει νέους φόρους ξεκαθαρίζει ο Στ. Θεοδωράκης

0
5

 

   Δεν θα στηρίξει νέους φόρους και αποφάσεις που δημιουργούν τον φαύλο κύκλο της κρίσης ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του από τη Λαμία, στο περιθώριο της οργανωτικής προσυνδιάσκεψης του κόμματός του.

«Το Ποτάμι δεν έχει κανένα σκοπό, αφού διασώσουμε τη χώρα κι είναι στο ευρώ, να επεκτείνουμε τα μέτρα λιτότητας σε μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Τουλάχιστον δεν θα το κάνουμε εμείς. Ας το κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και κύριος Καμμένος» υπογράμμισε o κ. Θεοδωράκης.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του κόμματός του, δήλωσε πως «πιστεύω και ελπίζω ότι σύντομα το Ποτάμι θα είναι η πρώτη επιλογή για μια μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος», ενώ επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «ένα πολύ μεγάλο μέρος της φοροκαταιγίδας που ζούμε και θα ζήσουμε, έχει σχέση με την αμφιταλάντευση του Αλέξη Τσίπρα – έχει σχέση με το ότι δεν είχε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή, ότι αυτό που προέχει είναι μια συμφωνία με την Ευρώπη. Πληρώνουμε πολύ ακριβά τα μαθήματα ευρωπαϊκής πραγματικότητας στον Αλέξη Τσίπρα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σε σχέση με την συνάντηση που είχε με την Άννα Διαμαντοπούλου, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε με νόημα ότι «δεν είναι κάτι πρωτότυπο για μας».

«Έχουμε πάρει μια πρωτοβουλία να συζητήσουμε με κάποιο κόσμο που είναι απογοητευμένος και είναι ανάμεσα στις δύο συμπληγάδες – ανάμεσα στον δεξιό συντηρητισμό και τον αριστερό συντηρητισμό. Νομίζω ότι είναι μια καλή συζήτηση. Είναι μια καλή πορεία» ανέφερε.

«Θα συνεργαστούμε όπου είναι δυνατόν με τα προοδευτικά κόμματα, για συγκεκριμένες αλλαγές, (επί παραδείγματι στον εκλογικό νόμο), αλλά θα κρατήσουμε την αυτοτέλειά μας και θα διεκδικήσουμε στις επόμενες εκλογές την δύναμη να πρωταγωνιστήσουμε εμείς στην αλλαγή τη μεγάλη που πρέπει να συμβεί στη χώρα μας» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here