Δεν θα είναι υποψήφιος για πρωθυπουργός ο Μπόρις Τζόνσον!

0
11

 

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον εκπλήσσοντας τόσο τους άλλους υποψηφίους όσο και τους συναδέλφους του μέσα στο κόμμα καθώς και τους υποστηρικτές του.

Απαριθμώντας τα καθήκοντα και την αποστολή που περιμένουν τον επόμενο πρωθυπουργό, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «Έφθασα στο συμπέρασμα ότι αυτό το πρόσωπο δεν μπορεί να είμαι εγώ».

Λίγο νωρίτερα ο φίλος και σύμμαχός του υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία θέτοντας εαυτόν αντίπαλο του Τζόνσον, λέγοντας μάλιστα ότι δεν τον εμπιστεύεται στη διακυβέρνηση της χώρας ούτε να βγάλει τη Μ. Βρετανία από όλη αυτήν τη διαδικασία και ην εμπλοκή με την ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε ότι ο ίδιος επιθυμεί έναν καπιταλισμό δικαιότερο προς τους «ξεχασμένους» ανθρώπους.

Ήταν τόσο βέβαιη η υποψηφιότητα του Τζόνσον που η Τερέζα Μέι έθεσε υποψηφιότητα για να καταφέρει να τον νικήσει, ως η μόνη που θα μπορούσε να το πετύχει. Αν και ευρωσκεπτικίστρια ήταν υπέρ του Bremain, συνεργάτις του Κάμερον και χαρακτηριζόταν από πολλούς ως η «αντι-Τζόνσον» υποψήφια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here