Σπίρτζης: Δεν θα κλάψουμε αν δεν «καρποφορήσει» ο διαγωνισμός για τα αεροδρόμια

0
3

 

  Την ευχή να μην «καρποφορήσει» ο διαγωνισμός για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια με τους όρους που αυτός έχει, εξέφρασε o Xρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Realfm 97.8.

Στην επισήμανση ότι το μνημόνιο δεν υλοποιείται στα βασικά του σημεία, όπως ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υποδομών ανέφερε:

«Μία από τις μεγάλες επιτυχίες της διαπραγμάτευσης, πέρα από αυτά που ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν να μην πάνε οι ιδιωτικοποιήσεις σε μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο και να μη συνεχιστεί η λογική που είχε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, σε μία λογική ξεπουλήματος».

«Ο διαγωνισμός», τόνισε ο ίδιος, «ξεκίνησε επί κυβέρνησης Σαμαρά και επιβλήθηκε πάλι στην χώρα, μαζί με άλλους 8 διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων, να συνεχιστεί από το ΤΑΙΠΕΔ στην ίδια λογική, με τις ίδιες προϋποθέσεις που ξεκίνησε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Αν μου λέτε ότι καθυστερεί ο διαγωνισμός, με το χέρι στην καρδιά εύχομαι να μην “καρποφορήσει” κιόλας με τους όρους που έχει αυτός ο διαγωνισμός, για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και όχι να ξεπουλήσουμε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια όπως εμείς θέλουμε».

Ερωτηθείς αν εφόσον εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ξαναδεί το θέμα, ο ίδιος απάντησε:

«Έχουμε δεσμευτεί από τη συμφωνία που υπάρχει και έχουμε πει ότι θα την τηρήσουμε, για τον διαγωνισμό θα προχωρήσουμε σύμφωνα με αυτό που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον, δεν θα προστατεύσουμε τα καθήκοντα που έχουν οι δημόσιες υπηρεσίες όπως οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας και βέβαια δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αν οι ανάδοχοι του διαγωνισμού θέλουν να αποχωρήσουν, δεν θα κλάψουμε κιόλας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here