Δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας λέει ο Φλαμπουράρης

0
6

 

Την ανάγκη ομόψυχης κοινοβουλευτικής ομάδας προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης τονίζοντας πως σε μία περίπτωση εμπλοκής «αυτή θα πρέπει να λυθεί με προσφυγή στον λαό». Διευκρίνισε δε ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» δήλωσε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.
«Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα πετύχει μια συμφωνία η οποία θα είναι μια συμφωνία αρκετά δύσκολη αλλά απαραίτητη κατά τη γνώμη μου», είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

Ως προς τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα, αν τελικά υπάρξει συμφωνία, που αυτή θα πάει στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμα. Αλλά σίγουρα θα είναι μια διαδικασία βάσει της οποίας θα υπάρξει συζήτηση και στα κομματικά όργανα και στην κοινοβουλευτική ομάδα.

«Πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία, η ομοφωνία θα είναι υπέρ του να ψηφιστεί αυτή η συμφωνία», είπε ο υπουργός.

Για τις διαφοροποιήσεις που ήδη εκδηλώνονται, είπε πως «θέμα πειθαρχίας δεν θα τεθεί. Από εκεί και πέρα εμείς οπωσδήποτε θεωρούμε ότι αυτό το θέμα που έχει σχέση με μια συμφωνία την οποία θα φέρουμε ως κυβέρνηση στη Βουλή, είναι πραγματικά πολύ σοβαρό θέμα η ψήφισή του από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Καταλαβαίνετε ότι οπωσδήποτε για να μπορεί να προχωρήσει η κυβέρνηση σε δύσκολες συνθήκες και μετά την συμφωνία, και να προχωρήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, πρέπει να έχει μια ομόψυχη κοινοβουλευτική ομάδα η οποία θα υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα» επεσήμανε.

«Αν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, τότε θα υπάρχει εμπλοκή. Το μόνο σενάριο που μπορεί να πυροδοτήσει μια τέτοια εμπλοκή, η μη ψήφιση δηλαδή από την κυβερνητική πλειοψηφία αυτού του νόμου που θα έρθει, είναι προσφυγή στον ελληνικό λαό» διεμήνυσε ενώ ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε κυβερνήσεις, χωρίς να έχω τίποτε με τα πρόσωπα, είτε κυβερνήσεις Πικραμένου είτε κυβερνήσεις Παπαδήμου», κάτι που λίγο νωρίτερα είχε δηλώσει και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here