Βίτσας: Δε θα δημιουργηθεί hot spot στον Ασπρόπυργο

0
7

 

Δεν πρόκειται να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη συνοικία νεοπροσφύγων Ποντίων Γκορυτσά στον Ασπρόπυργο, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρης Βίτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός απαντούσε σχετικά σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου.

«Μπορεί να μην γίνει πουθενά στον Ασπρόπυργο τέτοιος χώρος», πρόσθεσε ο κ. Βίτσας αφήνοντας αιχμές για τη στάση και την συμπεριφορά ορισμένων δημάρχων και άλλων αρμοδίων τοπικών παραγόντων, τονίζοντας ότι κάνουν ακόμα και ψεύτικες προτάσεις, προκειμένου να μην δεχτούν στην περιοχή τους την δημιουργία «hot spot».

«Προσωπικά θα περίμενα από τους εμπλεκόμενους, περισσότερη παλικαριά και όχι ψευτομαγκιές», τόνισε ο κ. Βίτσας επισημαίνοντας την ανάγκη συναίνεσης και συνεργασίας.

«Αυτοί οι άνθρωποι κάπου πρέπει να πάνε. Με συνεννόηση πάντα και συναίνεση και όχι με επιτάξεις. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με τη συνεργασία όλων όσων αντιλαμβάνονται την κοινωνική και ανθρωπιστική διάσταση του προβλήματος θα δημιουργήσουμε τις απαραίτητες δομές. Δεν θέλω να αφήνω χώρο σε ξενοφοβικές αντιλήψεις που ψάχνουν και επενδύουν πάνω στο φόβο του άγνωστου» επεσήμανε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here