Δεν ξέρει γρι γαλλικά κι όμως κέρδισε το γαλλικό Scrabble

0
9

 

Νεοζηλανδός ο οποίος δεν μιλάει ούτε λέξη γαλλικά κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του… γαλλόφωνου Scrabble, αφού αποστήθισε όλες τις λέξεις που περιέχονται στο επίσημο «λεξικό» του παιχνιδιού.

Ο Νάιτζελ Ρίτσαρντς, ο οποίος ζει μόνιμα στη Μαλαισία, δεν είναι άγνωστος στον κόσμο του Scrabble: ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής της αγγλόφωνης εκδοχής του παιχνιδιού το 2007 και το 2011. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που ένας παίκτης ο οποίος δεν γνωρίζει τη γλώσσα του Μολιέρου κερδίζει τον γαλλόφωνο διαγωνισμό, κατατροπώνοντας τους 74 αντιπάλους του.

«Πριν από μερικούς μήνες, τον Μάιο, έβαλε στον στόχο του το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα» του γαλλικού Scrabble που φέτος διεξήχθη στη Λουβέν-Λα-Νεβ, στο Βέλγιο, όπως ανακοίνωσε η γαλλική ομοσπονδία Scrabble.

Ο Ρίτσαρντς είχε στη διάθεσή του εννέα εβδομάδες για να μάθει όλες τις λέξεις (από 2 έως 10 γραμμάτων) που περιλαμβάνονται στο Officiel, το επίσημο λεξικό του παιχνιδιού, διευκρίνισε ο Αντουάν Ρουσό, υπεύθυνος επικοινωνίας της ομοσπονδίας.

Την Δευτέρα ο Ρίτσαρντς κέρδισε το πρωτάθλημα νικώντας τον Σελίκ Ιλαγκού Ρεκαουέ από την Γκαμπόν, σε μια παρτίδα που διήρκησε τρεις ώρες. Ο 50χρονος γενειοφόρος και διοπτροφόρος Νεοζηλανδός με την καταπληκτική μνήμη έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους παίκτες: δεν του χρειάζεται να μετακινεί τα γράμματα στο ταμπλώ του ψάχνοντας τον καλύτερο συνδυασμό για να σχηματίσει μια λέξη.
Μετά τη νίκη του ο Ρίτσαρντς καταχειροκροτήθηκε από το κοινό αλλά χρειάστηκε να καταφύγει στη βοήθεια ενός διερμηνέα για να εκφράσει τις ευχαριστίες του… στα γαλλικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here