Δένδιας: Προσχηματική η συζήτηση για το Σύνταγμα

0
3

 

«Με τη συζήτηση για το Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο, τελικά η κυβέρνηση θα καταφέρει να προκαλέσει τους πάντες και να τους έχει απέναντί της». Αυτό εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ  Νίκος Δένδιας.

Για τον εκλογικό νόμο είπε ότι το κόμμα του συζητά πολύ περιορισμένα πράγματα όπως είναι η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών.

Στη συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Βήμα ανέφερε ότι η ΝΔ θεωρεί «ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτής της κουβέντας, προσχηματικό. Πετάμε την μπάλα μακριά για να μη συζητάμε τα οικονομικά».

Αναφερόμενος στη  Συνταγματική Αναθεώρηση είπε πως «το κύριο πρόβλημά μας δεν είναι το Σύνταγμα. Πρέπει να το συζητήσουμε, αλλά σε ένα επίπεδο ευρύτερης συναίνεσης και με τολμηρές αλλαγές που θα κάνουν το Σύνταγμα ένα μικρό κείμενο, περιορισμένο κείμενο, διότι ήδη είναι ένα μεγάλο, κείμενο. Να έχει απλώς τις βασικές ρυθμίσεις και να αφήσει τον κοινό νομοθέτη να ρυθμίσει τα περαιτέρω. Εμείς προσπαθούμε να μετατρέψουμε το Σύνταγμα σε ρυθμιστή των πάντων, αλλά δεν είναι Σύνταγμα αυτό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here