«Δεν γίνεται» να σβήσει η Ελλάδα

3
46

Τις ώρες που η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, αξίζει να θυμηθούμε και να θυμίσουμε τα λόγια ενός Γάλλου φιλέλληνα που δίνουν κουράγιο και πίστη σε κάθε Έλληνα για την πατρίδα του. Για την Ελλάδα, που δεν της αξίζει τέτοια τύχη , για την Ελλάδα που δεν μπορεί να διαγράψει κανένας ξένος αξιωματούχος, καμία ξένη δύναμη.

Ο Γάλλος ποιητής, μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας Ζαν Ρισπέν (1849-1926) ύμνησε με τους ακόλουθους στίχους του την Ελλάδα αποδεικνύοντας με επιχειρήματα και τρόπο μοναδικά πειστικό ότι η Ελλάδα δεν γίνεται να σβήσει.

Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων…

Αδειάστε όλα τα μουσεία σας ανά τον κόσμο

Γκρεμίστε καθε τι ελληνικό από όλο τον πλανήτη

Έπειτα σβήστε την ελληνική γλώσσα από παντού

Από την Ιατρική της χώρας σας, από την Φαρμακευτική

Από τα ανώτερα Μαθηματικά (γεωμετρία, άλγεβρα)

Από τη Φυσική και από τη Χημεία

Από την Αστρονομία, από την Αστροφυσική

Από την Πολιτική της χώρας σας

Από την καθημερινότητά σας…

…….

Διαγράψτε τη Δημοκρατία και την Πολιτική

…..

Αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει έστω μια λέξη ελληνική).

Σβήστε από την καθημερινότητά σας κάθε ελληνική λέξη

Αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού (κι αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτόν που έχει το Χρίσμα).

….

Σβήστε όλους τους μυθικούς και ιστορικούς ήρωες

Αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας

Αλλάξτε τα ονόματα στα Πανεπιστήμιά σας

Αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιείστε τον αραβικό…

Διαγράψτε τη Φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε…

Θα πείτε : «δεν γίνεται, δεν γίνεται»…

Οι στίχοι που διαβάσατε και άλλοι ακόμα, που παρέλειψα για λόγους οικονομίας χώρου, οι στίχοι αυτοί που συχνά αποδίδονται λανθασμένα στον γνωστό Αμερικανό συγγραφέα Robert Najemy, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Ελλάδα κυρίως,  από τη φύση και την ιστορία της και λιγότερο από τους χειρισμούς των εκάστοτε «αρχόντων» της, ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΜάλτα: Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει κούρεμα χρέους για την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΧαστούκισε την υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας επειδή… έχασε την πτήση! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η Στέλλα Πριόβολου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ελληνική, γαλλική και ιταλική φιλολογία και είναι διδάκτωρ των πανεπιστημίων Αθηνών και Ρώμης. Καθηγήτρια Λατινικής-Ιταλικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ελληνορωμαϊκές -Ελληνοϊταλικές Σπουδές: Λογοτεχνία, Ιστορία και Πολιτισμός". Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και συγγραφέας πολλών μελετών. Η έρευνά της τα τελευταία χρόνια έχει ως αντικείμενο το θεατρικό έργο του Dario Fo και τη σχέση του με τη λατινική λογοτεχνία του Μεσαίωνα. Αποτέλεσμα της έρευνας αυτής είναι τα τρία βιβλία από τις εκδόσεις Περίπλους: 1. "Dario Fo, ένας σύγχρονος goliardus", (2001) 2. "Dario Fo, venticinque monologhi per una donna: La Medea", (2005) 3. "Rosa Fresca Aulentissima, το μεσαιωνικό ερωτικό ποίημα με το μάτι των φιλολόγων και του Νομπελίστα Dario Fo", (2010). Το ποίημα αυτό μεταφράστηκε στην ελληνική με την επιχορήγηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας. Από το 1994 μέχρι το 2001, Αντιπρόεδρος του Ι.Κ.Υ. και υπεύθυνη για το κοινοτικό πρόγραμμα "Σωκράτης". Επιστημονική υπεύθυνη προγραμμάτων ξένων γλωσσών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και εμπειρογνώμων Γ.Γ.Ε.Τ. για την κινητικότητα των σπουδαστών. Τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης 2000-2001. Από το 2001-2004 Ειδική Γραμματέας Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο ΥΠΕΠΘ, Πρόεδρος της Επιτροπής στήριξης των Εδρών Ελληνικών Σπουδών στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και εθνική εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών 2001. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας( Σ.Ε.Π.Ι.) και Γ. Γραμματέας της Sociιtι Europιenne de Culture στην Ελλάδα.Από το 2008 μέχρι το 2010, αναπληρώτρια πρόεδρος Τμήματος Σλαβικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών.Έχει τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση του Ιταλικού κράτους CAVALIERE al merito della Repubblica Italiana, 2002. Εχει τιμηθεί για την προσφορά της στα Ελληνικά Γράμματα και τον πολιτισμό από την Ένωση Γυναικών Φωκίδας, 2007 και έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Χίου για τον ίδιο λόγο, 2007. Αναπτύσσει επί χρόνια πολιτική δραστηριότητα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ως μέλος της Κ.Ε. και σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο του Ευρωκοινοβουλίου το 1999.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χθες ακουσα τον Τραμπ που ελεγε στους Αμερικανους για τα facts (πραγματικοτητα) και για τα alternate facts (εναλλακτικη πραγματικοτητα!!!)

    Εσεις σε ποια πραγματικοτητα ζειτε;;;;

  2. Προφανώς όχι στη δική σας πραγματικότητα, αγαπητέ(ή)Kalis,και λυπούμαι γι’αυτό. Ιδιαίτερα, αν είστε νέος και καλλιεργημένος άνθρωπος, τότε, το μέλλον αβέβαιο…Επιτρέψτε μου, όμως, να πιστεύω στους νέους και στη δική μου ουτοπία!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here