ΔΕΘ: Αύξηση προσέλευσης κατά 37% σε σχέση με πέρυσι

0
6

Επισκεψιμότητα αυξημένη κατά 37% σε σχέση με πέρυσι πέτυχε χτες η 80ή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), κερδίζοντας το «στοίχημα» της πρώτης ημέρας της διοργάνωσής της, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της διοργανώτριας ΔΕΘ-Helexpo AE.

«Ο κόσμος έσπευσε στην Έκθεση και όταν οι δρόμοι άνοιξαν έδωσε τον παλμό στο χώρο της υπαίθριας σκηνής στην Πύλη Τόξο, όπου ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το συναυλιακό πρόγραμμα της 80ης ΔΕΘ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πέραν των συναυλιών που περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα, αλλά και του Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους, τους επισκέπτες της ΔΕΘ περιμένει η έκθεση με τις σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των Αρχαίων Ελλήνων, στο περίπτερο 3.

Η έκθεση αυτή αποκαλύπτει 40 εξαιρετικές μηχανές και επινοήσεις, από το «ρομπότ- υπηρέτρια» του Φίλωνος και τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος, και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου και τον αστρολάβο του Πτολεμαίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται 42 ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα, πλήρως λειτουργικά και αξιόπιστα. Τα εκθέματα προέρχονται από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά και από το Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών Κώστα Κοτσανά, που λειτουργούν στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here