Δημοσιογράφος ρωτά τον Γιούνκερ αν είναι αλκοολικός

0
5
Discussion between Nigel Farage, Member of the EP, and Jean-Claude Juncker (in the foreground, from left to right)

 

Για όλους και όλα απάντησε ο πρόεδρος της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στη βελγική Le Soir.
Μάλιστα αποκαλύπτει πως διατηρεί ένα τετράδιο, στο οποίο σημειώνει τους… εχθρούς του, δηλώνει πως δεν φίλησε ποτέ τον Νάιτζελ Φάρατζ αλλά απαντά και στις φήμες για το αν είναι αλκοολικός.

“Ανανεώνω το βιβλίο με τους εχθρούς μου, εδώ και 30 χρόνια” λέει χαρακτηριστικά. “Δεν πήρα ποτέ εκδίκηση. Απλά παίρνω τις προφυλάξεις μου” σημειώνει ενώ υπογραμμίζει ότι αν και δεν είναι εκδικητικός, “έχει καλή μνήμη”.

Ο δημοσιογράφος της Le Soir, δεν διστάζει να ρωτήσει τον πρόεδρο της Κομισιόν, αν οι φήμες σχετικά με το πρόβλημά του με το αλκοόλ είναι ψευδείς, για να λάβει τη μονολεκτική απάντηση “Ναι”.

Η σχετική φημολογία, δεν είναι κάτι νέο, καθώς ήδη το 2014, όταν και έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία της Κομισιόν, οι Financial Times έγραφαν: “Ίσως ο επόμενος πρόεδρος να έχει ένα από αυτά τα σλόγκαν στο γραφείο του – “Δεν χρειάζεται να είσαι μεθυσμένος για να δουλέψεις εδώ, αλλά σίγουρα βοηθάει”.

Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ απάντησε και για το “φιλί” του στον Νάιτζελ Φάρατζ, Eυρωβουλευτής και επικεφαλής του βρετανικού ξενοφοβικού UKIP.

Σέβομαι τον άνθρωπο. Έχει αίσθηση του χιούμορ και είναι διαβασμένος” λέει ο Γιούνκερ. “Εκείνη την ημέρα, μετά το Brexit, του είπα “είμαι έκπληκτος που είσαι ακόμα εδώ”, του ψιθύρισα κάτι στο αυτί που δεν ήταν κομπλιμέντο. Οι φωτογραφίες έδωσαν την εντύπωση πως τον φιλούσα. Έπρεπε να το κάνω θέμα και να το διαψεύσω ή να το αφήσω να περάσει; Στην ηλικία μου, απλά το αφήνεις”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here