Διαφημιστική καμπάνια αποθάρρυνσης επίδοξων μεταναστών από τη σουηδική Άκρα Δεξιά

0
9

 

 Το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα των Δημοκρατών της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι αρχίζει διαφημιστική εκστρατεία σε ξένα μέσα ενημέρωσης για να αποθαρρύνει επίδοξους αιτουμένους ασύλου που θέλουν να φθάσουν στη σκανδιναβική χώρα, όπου το 2015 ο αριθμός των αφίξεων προσφύγων έχει φθάσει σε ιστορικό υψηλό επίπεδο.

Το τρίτο κόμμα της Σουηδίας, βάσει του αποτελέσματος των εκλογών του 2014, διευκρίνισε ότι θα κάνει καταχωρίσεις σε ΜΜΕ της Ιορδανίας, του Λιβάνου και της Τουρκίας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, ζουν σε καταυλισμούς και αλλού.

Οι Δημοκράτες της Σουηδίας ενδέχεται επίσης να αγοράσει διαφημιστικό χώρο σε εφημερίδες και χρόνο για την προβολή τηλεοπτικών μηνυμάτων σε κράτη όπως είναι η Γερμανία και η Δανία – χώρες διέλευσης για ορισμένους πρόσφυγες που θέλουν να φθάσουν στη Σουηδία.

«Δεν θα εξασφαλίσουν καλύτερο μέλλον στη Σουηδία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πάουλα Μπίλερ, εκπρόσωπος του κόμματος των Δημοκρατών της Σουηδίας για θέματα μετανάστευσης.

«Έχουμε καταυλισμούς με σκηνές εδώ. Κάνει κρύο, παγωνιά και χιονίζει στη Σουηδία. Υπάρχει έλλειψη πόρων τόσο για τον δικό μας πληθυσμό, όσο και για όσους έρχονται εδώ», πρόσθεσε η ίδια.
Το κόμμα των Δημοκρατών της Σουηδίας διακηρύσσει ότι θέλει να μειωθεί ο αριθμός των αιτουμένων ασύλου στη Σουηδία κατά τουλάχιστον 90%.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας αναμένει πάνω από 150.000 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων όλο το 2015, ενώ και οι άλλες σκανδιναβικές χώρες καταγράφουν επίσης αριθμούς – ρεκόρ, γεγονός που πυροδότησε έντονο διάλογο για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here