Ακτιβιστές στο Σύνταγμα: Αφήστε ανοιχτά τα σύνορα για τους πρόσφυγες

0
10

 

Ακτιβιστές στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία, με φόντο τη Βουλή, ενόψει της νέας Συνόδου Κορυφής για την προσφυγική κρίση.

Οι εθελοντές του Δικτύου για τα δικαιώματα των Προσφύγων και των Μεταναστών της Διεθνούς Αμνηστίας φόρεσαν λευκές μάσκες στο πρόσωπο και κρατώντας ο καθένας τη σημαία μίας από τις χώρες που θα μετάσχουν στη Σύνοδο, έμειναν για περίπου μία ώρα στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος, αντιδρώντας στα κλειστά σύνορα και διαμαρτυρόμενοι για το δράμα των προσφύγων.

Οι εθελοντές ήταν «αποκλεισμένοι» σε ένα συρματόπλεγμα που συμβολίζει τα κλειστά σύνορα και με την κίνησή τους αυτή ζήτησαν να σεβαστεί η Ευρώπη τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών.

«Φορέσαμε αυτές τις λευκές μάσκες γιατί συμβολίζουν την αδιαφορία των Ευρωπαίων. Πρέπει να μην ξεχάσουμε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ρισκάρει τη ζωή τους και τώρα ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες. Υπάρχει ανάγκη για ανοιχτές, ασφαλείς και νόμιμες διαδρομές προς την Ευρώπη και προς τις χώρες στις οποίες θέλουν να φτάσουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here