Διαμαρτυρία εργαζομένων και έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας

0
9

 

Εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο, καταγγέλλοντας την υποστελέχωση και υποχρηματοδότησή του.

Μιλώντας στο Mega, ο εκπρόσωπος των γιατρών Πάνος Παπανικολάου έκανε λόγο για κατάρρευση του νοσοκομείου και αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού αλλά και κρεβατιών στο Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Αναφέρθηκε, δε, σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε χθες, Κυριακή, όταν μία γυναίκα χειρουργήθηκε με εγκεφαλική αιμορραγία και νοσηλεύτηκε σε απλό δωμάτιο, καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα να μπει σε ΜΕΘ. «Όταν υπάρχει περιστατικό που χρειάζεται να μπει στην εντατική οι γιατροί που τον παρακολουθούν θα πάρουν τηλέφωνο στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, η οποία υποτίθεται ότι θα πρέπει να βρει κρεβάτι σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, εάν υπάρχει διαθέσιμο. Αν δεν υπάρχει, στον θάλαμο και προσευχές» ανέφερε ο κ. Παπανικολάου, κάνοντας λόγο για καθημερινό πλέον φαινόμενο.

Όπως διευκρίνισε, σε περιόδους αυξημένης νοσηρότητας η λίστα που υπάρχει στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΚΑΒ, μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, φτάνει καθημερινά τα 85-90 άτομα. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης τις μειώσεις στους μισθούς τους, που όπως λένε ξεπερνούν το 50% τα τελευταία χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here