Διαπραγμάτευση με δύο κείμενα και δύο κύματα μέτρων

0
6

 

Έπειτα από τετράωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε: «Ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει έως την Κυριακή το απόγευμα σε ένα κείμενο απόφασης, ώστε να μπορούμε να πάμε στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Πέμπτη και μπορεί εκεί η συζήτηση να διευρυνθεί σε άλλα θέματα όπως το χρέος».

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα πρόκειται για ένα κείμενο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυρίως με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, διότι, όπως εξήγησε, πρόκειται για δάνειο του ESM, καθώς και για ένα δεύτερο κείμενο με το ΔΝΤ.

«Τα δυο κείμενα θα μοιάζουν αλλά δεν θα είναι ίδια» είπε ο κ. Τσακαλώτος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο κείμενο με το ΔΝΤ θα υπάρχει δέσμευση της Ελλάδας για ικανοποίηση των απαιτήσεων του Ταμείου για πρόσθετα μέτρα.

Ερωτηθείς σχετικά με την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, ο υπουργός είπε ότι η συμφωνία αυτή δεν φέρνει δόση καθώς πρέπει να αποσαφηνισθεί το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ και να εγκριθεί από το Eurogroup και την Κομισιόν.

Κατά τη συνάντηση εντοπίστηκαν, όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, τα ζητήματα που χρήζουν τεχνικής επεξεργασίας και κάποια θέματα για τα οποία χρειάζεται πολιτική συζήτηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, αναλύθηκε όλο το φάσμα των εξελίξεων στις τεχνικές συζητήσεις που προηγήθηκαν σε όλα τα μεγάλα θέματα, το δημοσιονομικό κενό, τα κόκκινα δάνεια, το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το Ταμείο των αποκρατικοποιήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here