Διαψεύδει την ματαίωση του δημοψηφίσματος ο Δραγασάκης

0
4

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. «Εισηγήθηκα στον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών» δήλωσε.

«Είναι μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, και η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά» σημείωσε. «Η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει από τον Φεβρουάριο, αν υπήρχε πολιτική βούληση… πάμε σε πρόγραμμα, σε νέο σχέδιο» είπε στη συνέχεια.

«Η πρόταση των Θεσμών δεν ήταν βιώσιμη. Ζητούμενο η βιώσιμη συμφωνία. Στις ιστορικές στιγμές όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας(..)Η κυβέρνηση σήμερα κατέθεσε μία νέα πρόταση ζητώντας διετές πρόγραμμα που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ΤτΕ κατέθεσε αίτημα για επέκταση του ορίου του ELA.

«Το πρόγραμμα (σ.σ του EFSF) σήμερα έληξε τυπικά, στην πραγματικότητα έχει τελειώσει από το καλοκαίρι. Μας ενδιαφέρει να διασώσουμε τη χώρα από απειλές που δεν έχουν υπόσταση. Οι λαοί στην Ευρώπη έχουν πειστεί κακώς ότι οι Έλληνες ζητούν λεφτά και δεν αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους» τόνισε.

Ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτημα και για αναστολή της πληρωμής του ΔΝΤ. «Υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθεί αργότερα το Ταμείο(…) Για να βρούμε λύση πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα… Το πρόγραμμα απέτυχε και ήταν τελματωμένο από τον περασμένο Αύγουστο. Σήμερα λήγει πρακτικά» κατέληξε.

Ωστόσο, ο ίδιος διαψεύδει με μία σειρά tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, πως ειπώθηκε ποτέ κάτι τέτοιο.

Δείτε αναλυτικά:

dr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here