Διασυνδέσεις με Βρετανία είχαν οι βομβιστές στο Παρίσι

0
5

 

Το δίκτυο των εξτρεμιστών που ευθύνεται για τις επιθέσεις στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου είχε επαφές με πρόσωπα που ζουν στη Βρετανία, ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα The Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες σε δυτικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Αρκετά πρόσωπα που φέρονται να συνδέονται με τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, μέλος του Ισλαμικού Κράτους και φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων του περασμένου μήνα στη γαλλική πρωτεύουσα, ζουν στη Βρετανία.

Οι αξιωματούχοι είπαν στην εφημερίδα ότι τα πρόσωπα αυτά, περιλαμβανομένου ενός που κατάγεται από το Μαρόκο, ζουν στην περιοχή του Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, περίπου 190 χλμ. από το Λονδίνο.

Δεν έχει υπάρξει καμιά επίσημη δήλωση στο Λονδίνο περί σχέσεων ανάμεσα στους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι και Βρετανούς εξτρεμιστές. Αλλά τα δίκτυα των τζιχαντιστών γενικά θεωρείται πως έχουν χαλαρές διοικητικές δομές και ευρείες επαφές, για τις οποίες αξιοποιούν μεταξύ άλλων και ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η πιο αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια για την οποία θεωρούνται υπεύθυνοι ισλαμιστές στη Βρετανία είχε διαπραχθεί τον Ιούλιο του 2005, όταν 52 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι σε συρμούς του υπογείου και ένα διώροφο λεωφορείο του Λονδίνου.

Στη Βρετανία εφαρμόζονται ήδη ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here