Διαβεβαιώσεις Podemos ότι είναι «ακίνδυνο» για την χώρα

0
3

 

Το ισπανικό κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα κάνει «τίποτε που να θέτει σε κίνδυνο τη χώρα», αν έρθει στην εξουσία, ενώ τονίστηκε πως οι δανειστές «δημιουργούν μια κατάσταση αφόρητη» για την Ελλάδα.

«Το Podemos ενδέχεται να αποτελεί σε μερικούς μήνες μέρος των θεσμών και της κυβέρνησης και δεν θα κάνουμε τίποτε που να θέτει σε κίνδυνο τη χώρα», διαβεβαίωσε ο Νάτσο Αλβαρεθ, υπεύθυνος του κόμματος για τα οικονομικά θέματα.

Το Podemos είχε άλλοτε εξετάσει το ενδεχόμενο να απαιτήσει μια επαναδιαπραγμάτευση του ισπανικού χρέους σε περίπτωση ανόδου του στην εξουσία, πριν μετριάσει το λόγο του και ο αρχηγός του, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, διευκρινίσει πως το ζήτημα αυτό θα εξαρτηθεί από το επίπεδο της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ισπανία.

Μολονότι η αναδιάρθρωση των χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί «προτεραιότητα» για το Podemos, σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος «είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε προς μια διαδικασία αμοιβαιοποίησης των ευρωπαϊκών δημόσιων χρεών», συνέχισε ο Νάτσο Άλβαρεθ.
Το Podemos είναι οι πιο βασικοί υποστηρικτές των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κατηγορεί τους πιστωτές της Ελλάδας (ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΕΕ) για «εκβιασμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here