Διάχυτη η αισιοδοξία για συμφωνία στο Χ.Α.

0
8

 

Αισιοδοξία επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να αντιμετωπίζει θετικά την επιτάχυνση των εξελίξεων προς μια συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών.

Ειδικότερα, στις 14:12, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 4,03% στις 837,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 48,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 4,39% στις 251,45 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 8,38% στις 724,47 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, η τετράμηνη παράταση φτάνει πλέον στο τέλος της και μαζί με αυτή και οι οικονομικές ανοχές του Κράτους, κάτι που επιβάλλει την εξεύρεση λύσης που τόσο πολύ έχει ανάγκη η οικονομία και η χώρα.

Το πιο πιθανό είναι να έχουμε μία συμφωνία, που σε πρώτη φάση θα δίνει ανάσα ρευστότητας με μέτρα περισσότερο φορολογικής φύσης για να καλύψουν το κενό που έχει δημιουργηθεί, αλλά και να περάσουμε την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο που τόσο ανάγκη έχει η οικονομία και σε μία δεύτερη φάση θα έχουμε μία συνολική συμφωνία. Αυτή θα εμπεριέχει τα πιο δύσκολα κομμάτια μεταρρυθμίσεων και ένα νέο πακέτο δανεισμού που θα καλύπτει τόσο το κενό των επόμενων δύο ετών αλλά και πιθανό νέο δανεισμό για την ανάκαμψη της Χώρας.

Τεχνικά, το επίπεδο των 800 μονάδων είναι εκείνο που πρέπει να συντηρηθεί για να παραμείνει σε ανοδικό εβδομαδιαίο momentum η αγορά. Ακόμα και μία εσωτερική ρήξη να υπάρξει, τα περισσότερα κόμματα είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε στήριξη για να μπορέσει επιτέλους να βρεθεί μία μεσοπρόθεσμη λύση στην οικονομία της χώρας.

Η αγορά βλέπει αυτό σαν ενδεχόμενο για αυτό και έχει αυτή την θετική συμπεριφορά σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here