Διεθνής Αμνηστία: Κινέζοι και Γερμανοί οι πιο φιλόξενοι για πρόσφυγες

0
4

 

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Διεθνούς Αμνηστίας για το 80% των ερωτηθέντων οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι. Τα εν λόγω στοιχεία προκύπτουν από το πρώτο Refugee Welcome Index του διεθνούς ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Globescan, στο οποίο συμμετείχαν 27.000 άνθρωποι από 27 χώρες.

Η κλίμακα αυτή κατατάσσει τις συμμετέχουσες χώρες βάσει της εκπεφρασμένης προθυμίας των πολιτών τους να δεχθούν και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στις χώρες, στις πόλεις, στις γειτονιές τους, ακόμη και στα ίδια τους τα σπίτια.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η Κίνα είναι η πιο φιλόξενη χώρα όσον αφορά στους πρόσφυγες, με τη Γερμανία στη δεύτερη θέση και τη Βρετανία στην τρίτη.

Σχεδόν τρία τέταρτα είπαν ότι οι άνθρωποι που αφήνουν πίσω τους πολέμους ή διωγμούς θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν άσυλο σε άλλες χώρες.

Ένα στα δέκα άτομα είπε ότι θα επέτρεπαν σε πρόσφυγες να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ σχεδόν μισοί από τους Κινέζους που ερωτήθηκαν θα άνοιγαν τα σπίτια τους στους πρόσφυγες.

Σχεδόν όλοι οι Γερμανοί που ρωτήθηκαν και 87 των Βρετανών είπαν ότι θα επέτρεπαν σε πρόσφυγες την είσοδο στις χώρες τους.

Όμως 17% των ερωτηθέντων είπαν ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί η είσοδός τους στη χώρα τους καθόλου.

Ως η λιγότερο φιλόξενη χώρα, στη Ρωσία 61% των κατοίκων που ερωτήθηκαν είπαν ότι δεν θα επέτρεπαν την είσοδο σε πρόσφυγες.

Η Πολωνία, η Ουγγαρία και άλλες πρώην κομμουνιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης είπαν ότι η μετανάστευση, ιδιαίτερα από μουσουλμανικές κουλτούρες της Μέσης Ανατολής, θα αναστατώσει τις ομοιογενείς κοινωνίες τους.

Ενώ 86% των Κινέζων που ερωτήθηκαν συμφωνούν ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν, η ίδια η κυβέρνηση της Κίνας παραμένει διστακτική στην ανάληψη επανεγκατάστασης προσφύγων.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ούτε η Κίνα ούτε η Ρωσία, ούτε και οι χώρες του Κόλπου, έχουν επανεγκαταστήσει Σύρους πρόσφυγες από την αρχή του πολέμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here