Διευκρινίσεις από τον Μπαλτά για τα περί «τιμητικής εικόνας» στην Ειδομένη

0
7

 

Η κατάσταση στην Ειδομένη είναι «άθλια» όμως η εικόνα της είναι τιμητική για την προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για να την βελτιώσουν τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» δίνοντας διευκρινίσεις για τη χθεσινή του δήλωση περί εικόνας στην περιοχή «τιμητικής για την Ελλάδα».

«Είχα μια συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης και μίλησα ποιο είναι το καθήκον του υπουργείο μπροστά στην προσφυγική κρίση, είπα ότι καθήκον είναι όσο μπορεί να συνδράμει να αναδειχθεί ο πολιτισμός της Ελλάδας, και ο πολιτισμός της αυτό που εχει ως βασική συνιστώσα από αρχαιοτάτων χρόνων είναι η φιλοξενία ο σεβασμός του ξένου, το καλοσόρισμα του ξένου για να πάει εκεί που θέλει«, είπε.

Και πρόσθεσε: «Σε αυτή τη λογική αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα τιμά την ανθρωπότητα και τιμά την Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, δεν μπορεί να σηκώσει ολόκληρο αυτό το φορτίο, το πρόβλημα των προσφύγων δεν είναι ελληνικό, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο, και σε αυτή τη λογική η Ελλάδα κάνει ο, τι μπορεί να αναδείξει τις παγκόσμιες διαστάσεις αυτού του προβλήματος«.

Διασαφήνισε ότι το τιμητικό που εννοούσε χθες «είναι η προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα όπως και λαός και κράτος και εθελοντές για να βοηθήσουν όσο μπορούν την άθλια κατάσταση απολύτως που βρίσκεται η Ειδομένη«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here