Διευκρινίσεις για την αποπομπή Σαββαΐδου θέλει η Κομισιόν

0
12

 

 Διευκρινίσεις για την απόφαση αποπομπής της Κατερίνας Σαββαΐδου θέλει η Κομισιόν και υπενθυμίζει τη δέσμευση της Ελλάδας να προστατεύσει την αξιοπιστία του θεσμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ερωτηθείσα για το θέμα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ παρατήρησε ότι μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και είσπραξης.

Για αυτόν τον λόγο, όπως είπε, η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων παίζει κεντρικό ρόλο στη θεσμική αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Η εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί στο πλαίσιο του προγράμματος να ενδυναμώσει τη θεσμική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία των οργανισμών-κλειδιά, όπως η ΓΓΔΕ και η ΕΛΣΤΑΤ.

Επίσης, είπε ότι επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να κάνει συγκεκριμένα σχόλια για την υπόθεση και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση παύσης της κ. Σαββαΐδου.

Τέλος, η Μπράιτχαρτ υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη θα βρίσκεται στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και πως ενδέχεται να συζητήσει για το θέμα αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here