Δικαίωση Μάρδα για το δημοσίευμα της Bild

0
6

Με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας απαντά στη γερμανική εφημερίδα Bild μετά τη δικαίωση του στην προσφυγή του έναντι της εφημερίδας που υποστήριξε ότι τον Μάρτιο 2015, ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τότε, είχε μεταφέρει 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του ο κ.Μάρδας: Και μια απάντηση για την Bild και τους πέριξ αυτής..
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμόν 806/2016 απόφασή του έκρινε ότι τα αναφερόμενα στο από 6 Μαΐου 2015 δημοσίευμα της Bild εις βάρος του τότε Αν. Υπουργού Οικονομικών κου Δημητρίου Μάρδα περί δήθεν μεταφοράς χρηματικού ποσού 80.000 ευρώ σε λογαριασμό Τράπεζας του Λουξεμβούργου τον Μάρτιο του 2015 είναι ψευδή. Για το λόγο αυτό επιδίκασε στον κο Δημήτριο Μάρδα χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη εξαιτίας προσβολής της προσωπικότητας του, ενώ παράλληλα διέταξε και την καταχώριση στην ως άνω εφημερίδα περίληψης της συγκεκριμένης απόφασης».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μάρδας είχε καταθέσει στις 15 Μαΐου 2015 αγωγή κατά της γερμανικής εφημερίδας, καθώς όπως είχε αναφέρει σε άλλη ανάρτηση του: «Η εφημερίδα ψευδώς σημείωνε ότι μετέφερε μέσω της Eurobank, τον Μάρτιο, 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο. Παρέπεμπε, μάλιστα, στις βεβαιώσεις της τράπεζας ότι «τόσο ο αναπληρωτής υπουργός όσο και η σύζυγός του δεν έκαναν την παραμικρή μετακίνηση κεφαλαίων προς οποιανδήποτε τράπεζα του εξωτερικού, είτε ως μετρητά είτε με σκοπό την αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων από τις 25/1 ημέρα διενέργειας των εκλογών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here